اگر موهای سرتان ریخته است و به فکر کاشت مو افتادهاید، حتماً این سوال برایتان پیش آمده است، که چه زمانی سن مناسب برای کاشت مو است؟ باید گفت که کاشت مو محدودیت سنی ندارد. با این حال از آنجایی که ریزش مو عموماً در بازه سنی 80 ـ 21 سالگی رخ میدهد، متقاضیان کاشت موی طبیعی نیز عموماً از این بازه سنی هستند.
درباره کاشت مو تصورات اشتباهی وجود دارد که در ادامه به بیان و اصلاح آنها میپردازیم. برخی افراد کاشت مو را راهحلی برای ریزش مو میدانند. این تصور اشتباه است. کاشت مو درمانی است که از طاس شدن جلوگیری میکند. هرچند کاشت مو درمانی زیبایی است، اما پیش از انجام آن باید با پزشک مشورت کنید. ریزش مو تاحدی طبیعی است و همگی ما تا زمان کامل شدن خط رویش مو، هر روز حداقل 100 تار مو از دست میدهیم. بنابراین بهتر است تا زمان تشدید شدن ریزش مو صبر کنید. کاشت مو درمانی مبتنی بر اصول پزشکی است که کاملاً با کلاه گیس تفاوت دارد. درمان کاشت مو مختص بانوان نیست و هم بانوان و هم آقایان حق داشتن موهایی طبیعی و پرپشت را دارند.
متخصصین کاشت مو معتقداند که سن مناسب کاشت مو 40 سالگی به بالا است. چون طاسی در این سن شکل معین گرفته است، بیمار میتواند روش مناسب کاشت مو را انتخاب کند. از طرفی اگر کاشت مو موضعی انجام میشود که موهای اطراف آن در حال ریزش مداوم و پیشرونده باشد، در نهایت نتیجه غیرطبیعی خواهد شد. این مشکلی است که برای متقاضیان جوان کاشت مو پیش میآید. موی کاشته شده پرپشت و متراکم رشد میکند، اما موی اطراف به مرور نازکتر و کمپشتتر میشود. به همین دلیل کاشت مو برای آقایان جوان دچار آلوپسی مادرزادی توصیه نمیشود. البته برای این گروه نیز راهحلهایی وجود دارد و برای این بیماران داروهایی تجویز میشود. نکات دیگری نیز باید پیش از اعلام نظر نهایی درباره مناسب بودن شرایط بیمار برای درمان کاشت مو در نظر گرفته شود. نخستین و مهمترین این نکات بررسی سابقه خانوادگی بیمار به منظور تعیین الگوی طاسی است که احتمالاً متقاضی درمان را نیز درگیر خواهد کرد. جراح زمان مناسب کاشت مو را با توجه به این ارزیابی تعیین میکند. همچنین عاملهای اجتماعی اقتصادی نیز در نظر گرفته میشود. وضعیت اقتصادی افراد از سی سالگی تا اوایل چهل سالگی عموماً پایدار است و بیمار در این سن میتواند هزینههای سنگین عملهای زیبایی را تقبل کند.
دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد که تعدادی از آنها عبارتند از:
• آلوپسی یا طاسی با الگوی مردانه مرحلهای از ریزش مو است که در آقایان 40 ـ 30 ساله و از جلو به عقب سر مشاهده میشود. این نوع طاسی ارثی است.
• استرس شدید نیز باعث ریزش موی قابل توجه میشود. بنابراین حتی افرادی که شاهد الگوی ریزش مو در گذشته نبودهاند، در اثر استرس و نگرانی با سیکل ریزش مو مواجه میشوند.
• ریزش مو میتواند عوارض جانبی بعضی داروها یا بیماریهای وخیم مانند یرقان باشد.
• تغذیه نامناسب، دریافت نکردن پروتئین، ویتامین D و A و امگا 3 از رژیم غذایی روزمره نیز احتمال ریزش مو را افزایش میدهد.
• مصرف بیش از اندازه فراوردههای حالت دهنده مو نیز آسیبی دائمی را به فولیکولهای مو وارد میکند که به کم پشت شدن مو دامن میزند و رشد و بازسازی مو را متوقف میکند.